Monday, June 29, 2009

Budaya Pas Mengkritik UMNO


Salam dan selamat sejahtera..
Baru-baru ini kita dikejutkan dengan tomahan dan kritikan yang melampau diberikan Pas kepada UMNO..Kritikan ini bukan sahaja diberikan oleh ahli parti biasa, malahan oleh Mursyidul Am Pas sendiri, Nik Aziz Nik Mat..Nik Aziz telah menyamakan UMNO dengan komunis dan sesat kerana menolak Islam..

''Kita perjuangkan Islam tetapi UMNO yang menentang kita sehingga keadaan menjadi kucar lanar (kucar-kacir)" - Nik Aziz, Utusan Malaysia, 28 Jun 2009.

Aduhai Tok Guru, UMNO ni kafirkah? Adakah selama ini UMNO tidak mengamalkan ajaran Islam? Mungkin sebab UMNO tidak bergurukan Tok Guru UMNO tolak Islam lah eh?

Adakah PAS tidak menolak Islam? kita lihat beberapa perkara dibawah: -
1) PAS lebih gemar bekerjasama dengan DAP walaupun DAP terang-terangan tolak Islam..( OH PAS tidak menolak Islam)
2) PAS sudah beberapa kali menyamakan UMNO ni sebagai parti kafir. Kenapa tidak membantai dan mengutuk DAP? OH PAS sayang akan DAP.

Sebenarnya, dari sifat dan perasaan dengki khianat dan busuk hati menyebabkan ramai dikalangan umat Islam di Malaysia ini keliru akan kebenaran.Mungkin yang tidak memakai serban atau kopiah tidak layak untuk berbincang tentang agama. Mungkin mereka tidak memakai serban atau kopiah itu kafir atau komunis. Adakah Islam mengajar kita untuk mencaci, mengkritik dan mengatakan saudara se-Islam kita itu kafir? Renungkanlah..Islam itu suci dan indah jika kita bijak terjemahkannya dalam hidup kita.

No comments: