Monday, June 8, 2009

Apa sudah jadi dengan Pas- PKR- DAP?


Salam dan selamat sejahtera..

Baru-baru ini, selepas tamatnya muktamar PAS yang berlangsung baru-baru ini, Presiden Pas, Dato' Seri Hj Abdul Hadi Awang, telah menyatakan kesediaan Pas untuk meneruskan semula proses muzakarah antara Pas-UMNO, untuk membentuk satu kerajaan perpaduan.

Pada pandangan saya, diharapkan apa yang diperkatakan oleh Presiden Pas itu akan mendapat sokongan oleh semua masyarakat Melayu, terutamanya dikalangan ahli-ahli parti Pas sendiri. Saya juga berpendapat bahawa, kerjasama yang akan terjalin antara UMNO-Pas ini dapat menguatkan lagi perpaduan diantara bangsa Melayu kita sendiri yang kini dilihat semakin rapuh hari demi hari.

Sudah terbukti sehingga hari ini bahawa, pakatan pembakang yang dikatakan hebat ini tidaklah sehebat mana yang kita sangkakan sebelum ini. Pas sudah berasa bahawa, sudah tiba masanya untuk parti itu berdiri kuat dengan prinsip utama parti itu. Berkerjasama dengan parti pro-komunis dan parti yang tergila mengejar kuasa adalah bukan cara atau landasan yang baik untuk pas meneruskan perjuangan dan agenda parti itu sendiri.

Walaupun masih belum ada kata putus lagi berkenaan dengan perkara tersebut, saya meletakkan harapan yang tinggi bahawa proses muzakarah ini dapat dijalankan secepat mungkin dan keputusan dapat diputuskan secepat yang mungkin.

Jelin sayangkan bangsa, agama dan negara saya.
assalamualaikum.

2 comments:

umaru dghani said...

hope jd kenyataan..
so melayu akan bertambah kuat..

JeLin =) said...

insyallah..kita doakan yang terbaik.