Wednesday, October 1, 2008

last day puasa + accident = before raya..=(

gile laa...ak nk cte ni...
td dlm kul 2 lbh, ak nk g bangi, bli brg dapur sket ngan mak ak..
ak dilanggar oleh moto dan dia telah mencium bontot kete honda civic mak ku.
kronologi accident:

1)ak sampai kat roundabout kat UKM, stop tuk tggu turn masuk roundabout.dan kete
die blakang ku juga byk da stop diblakang kete ku.
tiba-tiba.."dussshhhh"..ak tgk side mirror kiri ku..
ada org tercampak, akibat cium bontot kete ku yg cute.

2)sejurus lpas tu, ak wat la signal kete ke kiri bahu jalan.
dan menunjuk tgn suruh moto itu ke tepi n untuk dibwa berbincang.

3)dgn terkejutnye ak, die slamber stat moto die, blah camtu je..huh..

4)ak pon dgn menggunakan kelebihan pada honda civic 1.7 v-tech yg canggeh,
mengejar moto yg hanya bersisikan 125cc itu yg cube larikan diri.

5)die punye bijak, die msk area perumahan seksyen 2. dan die selit2 kat lorong2..
mentang2 ak bwk kete.ok fine!

6)ak ngan mak ak pon pusing2 sekitar kwsn perumahan itu..dan akhirnya jumpe
si lakhanat anjing yg bertopengkan manusia nyorok di satu lorong kecik kat seksyen 2 ni.

7)ak brek kete terus, dgn kete ku di tgh2 jalan, ak kua dr kete, pergi ke arah mamat tuh.

8)ak punye la maki hamun, carut mencarut, rasa mmg da nak hulur penumbuk ak kat muke die.

9)dan akhirnya, ak dapati die adalah seorang anggota polis.
yes, polis. berpangkatkan lans koperal.

10) dgn muka x bersalah, ada ke patot die bg alasan, "sorry la, saya sbnarnya nk cpat blk kg".
huh..nk cepat? da langgar org, pastu cabot camtu je?
pastu bwk cam org x otak, celah sana sini.
abes bumper kete ku kemek dan jatuh.
sapa nk bayar beb?
bapak ko?
opah ko?

11) ak apa lg, ak mintak id polis die, tarik gak die g ipd kajang, wat report polis.

12) apa yg ak tau, die da kne saman max ops sikap.

13)dan apa yg ak sedihnya, ada ke patot seorang anggota polis..
yg kononya menegakkan undang-undang,
boleh lari begitu saja selepas langgar kete org?
x cukup ngan itu,
die siap bwk moto cam org gile,
langgar lampu isyarat merah..

14) ak tadi, seolah-olah seperti polis pulak.
ak polis yang kejar penjenayah?
bapak ah, da terbalik?
gile cool aku..

15)da la sok raya, boleh la plak die langgar kete ak.
pastu siap lari lak tu, lau ckp baik2 kan xpe,
sejuk sket ati aku ngan mak aku.
ni tidak, lari camtu je.

tu la...
ak nk ucapkan kepada semua pemandu..

pandulah dengan selamat.
semoga sampai ke destinasi yg dituju.
insyallah..

salam lebaran dari pengarang yang kecewa dgn polis

jelin~

8 comments:

anakzarin. said...

weyh.mcm rumusan la weyh.rumusan time form 5 nye.
jot down isi2 penting.
huhu.
weyh,asal xbg kat apak ko jeh weyh.
hehee.
eh lupa.ko kan ketua polis negara.
kan kan?hahahahaa.

jelin said...

hahaha...
siot cam rumusan karangan bm form5?
ouh, ak dpt 1A bm..luper..haha..
siot ah, tu watak ak dlm forum..haha..

anakzarin. said...

lawak la weyh.
tp ko xde cedera mane2 la en.
haha.
hoh,nak membangga gak tuh.
okla,bm ko A1.
syabas syabas.

jelin said...

haha..mesti la nk bangge..
hihihi...alhamdulilah xde cedera..
samat ari raye..ble mau dtg umah ni? =)

anakzarin. said...

dtg umah?
ala segan laaa.
hehehee.

jelin said...

lols..ntah pape ntah nk segan
meh2...hihihihi..=)

anakzarin. said...

ala ko pon segan pe time akak aku kawin.
haa pe pe?
hehe.

jelin said...

haha..ye ye..ak segan..hahahaha