Sunday, August 31, 2008

Selamat Datang Ramadhan!

Bukak tutup mata, tengok-tengok da nak puasa esok.Cepat je masa berlalu, macam apa je.haha, tapi xpe, bulan ini merupakan bulan mulia.

azam saya pada bulan ramadhan ini:

1)puasa penuh.

2)kesihatan yang berpanjangan untuk mengaharungi dugaan bulan puasa.

3)kekuatan mental dan fizikal, untuk menuntut ilmu sepanjang bulan ini.

4)menunaikan seberapa banyak ibadah yang boleh.

5)kumpul duit.(yeay)

itu sahaja.

disini juga, saya nak mengucapkan kepada semua blogger,

SELAMAT BERPUASA

JANGAN PONTENG PUASA

TU je..hehe..

yours,

azraindabest. =)

-Permatang Pauh-

Ni adalah pandangan peribadi saya terhadap pilihanraya kecil di Permatang Pauh baru-baru ini.
Seperti mana yang dijangka:
1)Dato' Seri Anwar Ibrahim menang dengan majoriti besar
2)BN kalah!
3)Hanafi pun kalah.
4)Dari sini kita dapat lihat, rakyat mahukan perubahan yang ketara terhadap pentadbiran kerajaan sekarang. Memang tidak dapat dinafikan, ramai pengundi UMNO dan BN mengundi PKR atas dasar undi protes. Mereka mahukan perubahan, dimana pucuk pimpinan kerajaan sekarang yang tidak dipandang masyarakat sekarang sebagai sebuah kerajaan ideal.
5)Tidak semestinya rakyat mahu Pakatan Rakyat untuk menjadi kerajaan. Ini adalah sikap rakyat sekarang yang tidak lagi menyokong kuat pentadbiran BN sekarang. Mereka mahu perubahan drastik.
6) BN perlu sedar dan bangun dari tidur. Sudah lama lena dengan mimpi-mimpi yang indah. BN perlu usaha dengan lebih keras untuk masa hadapan. BN merupakan satu pakatan yang kuat suatu ketika dahulu. Kini, goyah sedikit. Ini kerana terdapat beberapa kelemahan yang dikenalpasti rakyat terhadap BN.Masa untuk kerja keras wahai anggota BN. Kita kuat suatu ketika dahulu, 2/3 majoriti di Parlimen bukan perkara yang sukar suatu ketika dahulu, kini sudah goyah sedikit. Tidak mengapa, masa masih ada, untuk kita renungkan langkah-langkah, idea-idea untuk memperkukuhkan parti.
7) Ini merupakan idea dan pandangan saya terhadap pilihan raya baru-baru ini.
assalamualaikum,
azrain.

Tuesday, August 26, 2008

aPabiLa streSs berkurangan...




mUahHahAhAhha........all my first test dis sem has ended today!


haaa,,,apabila stress berkurangan, mulut berkata-kata makin byk, kepala sudah tidak tahu bangun pada awal pagi, otak hanya kepada hiburan semata-mata..


haha...bukan ape, saje je nk ckp dlm blog ak kesayangan ak ni..walaupun ak letiyh tahap volvo da nk abes minyak, ak ttp nk tulis blog ku ni...huhu, nk cite sket..



td kan, ak bru je abis wat soklan paper circuit analysis II test 1..




bayangkan la test start kul 8.15 mlm, pastu kelas ak arini stat 8pg..gilerh x? huh..damn..xpe, i could tackle it easily..haha..



so, how's d exam? ok laaa, ske gile soklan transformers, btw nk say thanx to all yg mengajar ak cct selama ak study ni, omar, shahir, jepun, ngan dr tan..hee..


cume, di kala ak gembira dpt jwb soklan 2 td kan, ade la sorang mangkuk ni, sibuk gle, da la xtau pape, keje nk salin ak nye jwpn...banyak cantek mu! che pik nate mu! ko, ak ngan oma berjage smpi pagi, tdo just 4hours, letih n lesu n mampos stadi bagai nk rak, ko sesedap je mintak jwpn ak! pukimak ko! dis is not fair! at least, i've put a lot of efforts ok! cibai la lu, wa cume pk lu kawan je, lau x eii, ak sepak gak mamat kelate sekor ni..last sem, projek bridge, ko da la xwat pape, ko byk ckp, tkt ko mintak maap ngan ak, sem ni ko wat sial! babi..tp xpe, ak nk tgk org camtu, smpy ble die bleh idup camtu..


xpe2 lupe2 kan, ak happy n feel very released, mcm scofield dpt kua dr sona arituh, ha camtu ak rase skrg..



tp skrg, ak letih + lesu + pening + byk asssingmentsss...


ok, kat bwh ni ak selit sket ak nye soklan circuit td...haa..wat2...












Saturday, August 23, 2008

Stress Melanda Diriku~

Biase lah, bila da nk exam mula la mcm2 penyakit dtg...
-sakit mate(xcukup tdo)..
-sakit hati( xabes study agi)
-sakit otak( tao2 je la circuit ni byk rumus)#$%@
-sakit perut(mkn byk)hahaha..

saje nk cter, saya isnin ni ade paper circuit II test..dammit! i wish da abes exam..

xpe2, ni saje je isik kolumn ni, ak da study since kul 8 td, break jap...ngah tggu air abes masak, nak wat nescafe..hee...

so...doakan la saye isnin ni, kerana isnin ni adalah hari peperangan saye menentang firaun yg laknat..bye2...daaa~

Family Coloumn~

Ahha! this post is just for my family coloumn. since this blog is my blog, i think it is more appropriate for me to introduce and post my family on my very own blog aite? okay2, lets go straight ahead.. As we can see the picture above, it is actually the graduation day for my eldest brother..
My family consists of 5 members, which is:

1)Ahmad Latiffi Yaacob (The Father)


2)Azizan Mohd Yudin(The Mother)


3)Ahmad Azid Tahar Ahmad Latiffi(eldest)

4)Nur Atikah Ahmad Latiffi(2nd)

5)Ahmad Azrain Ahmad Latiffi(me!)


I love this family so much..I couldnt imagine that how my life gonna be if they are not around..so, do pray for us so that we will always remains healthy, fit and strong.amin..on below here, i put some pictures of my family members..check it out..daa~












this is my dad and me~







me, mama n sis~



my bro~



our house~

Good News for Malaysians!

Putrajaya, 22nd August 2008- The government announced that the price for oil is decreased from RM2.70 per litre to RM 2.55 per litre.

Well done! At least, with this new price, it would somehow could lessen the burdens to the people. It is a good news to the rakyat, espcially myself since i am driving everyday to my campus from my house. So, there is no other excuses and reasons why the oppisitions party to blame government due to this oil price in Malaysia. The price is decreasing, but yet the rakyat still get the benefits of rebate, which its continue till' march next year. Thats's all from me for today's post, there's no picture bout this post..Thank Allah for giving us to live on our very own lovely country, Malaysia..amin..

xoxo,
ahmad azrain.

Friday, August 22, 2008

my new blog! heehehee


well hello peeps! dis is my new blog..bout my other blog, its vanished! haha..it looks like a trend nowadays everybody has their own blog...so do i! haha..on my first post, i wont write much, but just for an aknowledgement..my name is ahmad azrain..im still a student..i just feel like to write this blog just to express my way of perceptions, wheter in current issues, studies, my social life an so on..well, i think thats enough for d new chapter in dis blog..i just hope i will always in the pink of health to face my challenges day by day..that's all...


xoxo,

azrain a.k.a bobby~